Σάλτσα μανιταριών αλα κρεμ χωρίς κρέμα γάλακτος


1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινάμε με το πιο δύσκολο μέρος. Σε μία μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μείνουν ελάχιστα υγρά. Εκεί βρίσκεται όλη η νοστιμιά.
  2. Κατόπιν ρίχνουμε το βούτυρο, το μείγμα για μαγειρευτά, το αλάτι και ανακατεύουμε ακόμα λίγο.
  3. Γεμίζουμε ένα ποτήρι νερού κατά τα 3/4 με γάλα, κατά προτίμηση ελαφρύ, και ρίχνουμε την μισή κουταλιά νισεστέ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αδειάζουμε μέσα στα μανιτάρια.
  4. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να το δούμε να πήζει. ¨Όταν έχει γίνει αρκετά κρεμώδες αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Έτοιμο για σερβίρετε με ότι θέλετε. Καλή απόλαυση.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.