Γεμιστά στον φούρνο με ντομάτες και πιπεριές


2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε ένα καπάκι από τις πιπεριές και τις ντομάτες και αδειάζουμε το εσωτερικό τους.
  2. Ρίχνουμε μέσα σε κάθε ντομάτα και πιπεριά ελάχιστη ζάχαρη.
  3. Τρίβουμε στον τρίφτη  το εσωτερικό από τις ντομάτες.
  4. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και προσθέτουμε τον δυόσμο το κρεμμύδι το σκόρδο τα μπαχαρικά και το ρύζι (αφού το έχουμε ξεπλύνει με νερό).
  5. Ρίχνουμε το μισό λάδι, τον πελτέ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  6. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές σχεδόν μέχρι επάνω.
  7. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε ανάμεσα και γύρω γύρω από τα γεμιστά.
  8. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά τα γεμιστά μας.
  9. Αν μας περισσέψει γέμιση την βάζουμε σε ένα σημείο του ταψιού χύμα. Αν θέλουμε και τις πατάτες κόκκινες ρίχνουμε λίγη σάλτσα επάνω. Δεν προσθέτουμε πολύ νερό στο ταψί, γιατί θα βγάλουν και οι ντομάτες τα υγρά τους.
  10. Ψήνουμε στους 180oC μέχρι τα λαχανικά να ψηθούν και να μελώσουν και να μαλακώσει το ρύζι. Υπολογίζουμε 1-1,5 ώρα.

    Μπορούμε να γεμίσουμε μελιτζάνες φλάσκες και κολοκυθάκια αν θέλουμε.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.