Αγκινάρες αλα πολίτα


2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Από επάνω απλώνουμε τις αγκινάρες.
  2. Προσθέτουμε τις ροδέλες από τα καρότα, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τα υλικά με το ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτουμε το μισό χυμό λεμονιού και ένα ποτήρι νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Θα πάρει περίπου μισή ώρα. Ελέγχουμε μήπως σωθεί το νερό, οπότε προσθέτουμε λίγο.
  4. Τα τελευταία 5 λεπτά, χτυπάμε σε ένα πιάτο με πιρούνι, το αλεύρι με το υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το προσθέτουμε στο φαγητό.
  5. Δεν το ανακατεύουμε, αλλά κουνάμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι για να μην πιάσει το αλεύρι.
  6. Αποσύρουμε το φαγητό από  την φωτιά και σερβίρουμε.

TIP: Μπορούμε να φτιάξουμε αυγολέμονο, αντί για το αλεύρι με το λεμόνι, στην περίπτωση που δεν το θέλουμε νηστίσιμο.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.