Πηγή βιταμινών
Οι κόκκινες φακές καλλιεργούνται κυρίως στην Τουρκία και μαγειρεύονται πιο γρήγορα από τις κανονικές.
Οι κόκκινες φακές καλλιεργούνται κυρίως στην Τουρκία και μαγειρεύονται πιο γρήγορα από τις κανονικές. Το ιδιαίτερο χαρακτηρηστικό τους, εκτός βέβαια από το χρώμα, είναι ότι όσο βράζουν τόσο περισσότερο λιώνουν και στο τέλος γίνονται μία τέλεια σούπα βελουτέ.
Οι κόκκινες φακές είναι ένα όσπριο με μεγάλη θρεπτική αξία. Είναι πλούσιες σε σίδηρο, φώσφορο, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, και βιταμίνες Β. Μία μερίδα κόκκινες φακές, περίπου ένα φλιτζάνι του τσαγιού, αποδίδει περισσότερο από το 50% του ημερήσιου απαιτούμενου σιδήρου που χρειάζεται ο οργανισμός.
Συνταγή:
Κόκκινες φακές σούπα από τον Τάσο Αντωνίου. Μια συνταγή για αρωματική σούπα από κόκκινες φακές με μπαχαρικά. Αυτή η σούπα με κόκκινες φακές έχει πλούσια γεύση, μοναδικά αρώματα και θα την αγαπήσουν όλοι ιδιαίτερα τις κρύες μέρες του χειμώνα!
Κόκκινες φακές σούπα
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Εκτέλεση: 25 λεπτά
Συν. Χρόνος: 35 λεπτά
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 190 θερμίδες
Δημιουργός: Τάσος Αντωνίου
Υλικά:
Εκτέλεση:
Βίντεο συνταγής
Σημειώσεις:
Τα μπαχαρικά είναι το μυστικό της υπέροχης αυτής σούπας. Μην τα παραλείψετε! Οι κόκκινες φακές έχουν πιο απαλή και γλυκιά γεύση από τις κλασικές, γι’αυτό και θα τις λατρέψετε! Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε ό,τι φακές έχετε. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται από την ποιότητα του οσπρίου και πόσο βραστερές είναι οι φακές.
ΠΗΓΗ: https://www.mamapeinao.gr/kokkines-fakes/
Άλλες συνταγές με κόκκινες φακές: