Λίγο τζίντζερ την ημέρα, πραγματικά τον γιατρό τον κάνει πέρα. Εγώ προσωπικά την χρησιμοποιώ μαζί με το τσάι βουνού. Του δίνει μία έξτρα ζεστασιά και μία πικάντικη γεύση και αμέσως νοιώθω να ανασαίνω καλύτερα.
Πικάντικο και αρωματικό, το τζίντζερ ή αλλιώς πιπερόριζα, έχει αδιαμφισβήτητα μια γεύση που μπορείτε να απολαύσετε τόσο σε γλυκά, όσο και σε αλμυρά πιάτα. Φυτρώνει σε ζεστά κλίματα κι ενώ η «γενέτειρά» του είναι η Κίνα, μέσα στα χρόνια φύτρωσε σε όλη την Ασία, τη δυτική Αφρική και την Καραϊβική, ενώ σήμερα οι πιο μεγάλοι παραγωγοί της πολύτιμης αυτής ρίζας είναι η Ινδία, η Κίνα, το Νεπάλ, η Νιγηρία, η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία.
Η πιπερόριζα (τζίντζερ) είναι η ρίζα του φυτού Zingiber officinale (Ζιγγίβερις η φαρμακευτική), η οποία χρησιμοποιείται στην ιατρική αλλά και ως μπαχαρικό στο φαγητό ή ως εξωτική λιχουδιά. Σαν λιχουδιά υπάρχει και η ζαχαρωμένη πιπερόριζα, η οποία έχει μία έντονη γεύση, πολύ καλή για τους χειμωνιάτικους μήνες.
Εγώ προσωπικά την χρησιμοποιώ μαζί με το τσάι βουνού. Του δίνει μία έξτρα ζεστασιά και μία πικάντικη γεύση και αμέσως νοιώθω να ανασαίνω καλύτερα..
Πώς το κάνω:
Βάζω το νερό να πάρει μία βράση, προσθέτοντας μισό κομμάτι πιπερόριζας ζαχαρωμένης και λιγότερο γλυκαντικό, (ζάχαρη, μέλι, στέβια) - δεν μου αρέσει η πολύ έντονη γεύση - και στην συνέχεια φτιάχνω το τσάι όπως ξέρουμε. Σκέτη απόλαυση!
Μία ιδέα είναι να το απολαύσετε σκέτο, αλλά και με το αγαπημένο σας αρωματικό τσάι ή απλό (πράσινο τσάι, μαύρο τσάι, φασκόμηλο, τίλιο).
Ταιριάζει με το σαλέπι.
Αν ακόμη δεν έχει κατορθώσει να μπει στη διατροφή σας, δείτε για ποιους λόγους πρέπει να το βάλετε και -το κυριότερο- πώς να την εμπλουτίσετε με αυτό.
Διαβάστε εδώ που μας ωφελεί η πιπερόριζα.
Πηγή: clickatlife.gr