Κουκιά ξερά Τριπόλεως χύμα

(1 αξιολόγηση πελάτη)

2,5097,11 με ΦΠΑ

Κουκιά ξερά Τριπόλεως χύμα. Τα ξερά κουκιά ανήκουν στην οικογένεια των οσπρίων και έχουν γλυκιά γεύση που θυμίζει φασόλι. Τρώγονται μαγειρεμένα γιαχνί, ψητά αλλά και ως φάβα.

Επιλέξτε τοποθεσία παράδοσης

Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορία: Ετικέτες: ,

Περιγραφή

Κουκιά ξερά Τριπόλεως χύμα

Τα κουκιά είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν που λίγοι ξέρουν να απολαύσουν καθώς για πολλά χρόνια το ακολουθούσε η προκατάληψη ότι είναι επικίνδυνο. Τρώγονται και φρέσκα όπως και τα φασόλια αλλά υπάρχουν μοναδικές συνταγές και για τα ξερά που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πολύ απαιτητικούς.

Τα ξερά κουκιά ανήκουν στην οικογένεια των οσπρίων και έχουν γλυκιά γεύση που θυμίζει φασόλι. Είναι ένα από τα αρχαιότερα όσπρια και καλλιεργείται εδώ και 5000 περίπου χρόνια.

Η γεύση του είναι ιδιαίτερα ισχυρή και οι τρόποι μαγειρέματός του πάρα πολλοί Χρησιμοποιούνται πολύ στη μεσογειακή κουζίνα. Τρώγονται μαγειρεμένα γιαχνί, ψητά αλλά και ως φάβα.

Προσοχή:

Αυτό όμως που είναι σημαντικό να γνωρίζουν όσοι καταναλώνουν κουκιά, είναι ότι τα κουκιά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση, γνωστή ως κυάμωση.

Μας κάνουν καλό:

Τα κουκιά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως φώσφορο, κάλιο, σίδηρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Α και Κ.

Παράλληλα, περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών, που ευνοούν τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και αποτελούν καλή πηγή θειαμίνης.

Δείτε εδώ εύκολες απολαυστικές συνταγές με κουκιά

Ξερά κουκιά γιαχνί
Κουκιά γιαχνί
Ελληνικής παραγωγής
Σήμα κατατεθέν για τα Ελληνικά προϊόντα

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0,60 kg
Επιλέξτε βάρος:

500γρ, 1000γρ, 10 κιλά, Σακί 25 κιλών

1 κριτική για Κουκιά ξερά Τριπόλεως χύμα

  1. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

Προσθήκη μίας αξιολόγησης