Το Aλεύρι Κούλα Τύπου 55%’ είναι ένα φυσικό και υγιεινό προϊόν που παράγεται από μαλακά σιτηρά, χωρίς προσθήκη συντηρητικών.
Το Αλεύρι Κούλα Τύπου 55%’, παράγεται από τους Μύλους Καρανίκα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και καλείται έτσι (Τ 55%) λόγω του ότι παράγεται από το καλύτερο 55% του σίτου, από την ψίχα του σιταριού δηλα
Τα άλευρα του συγκεκριμένου τύπου καλούνται και Άλευρα για όλες τις χρήσεις, καθώς είναι ιδανικά για την παρασκευή πλήθους αρτοσκευασμάτων, όπως ενδεικτικά ψωμί πολυτελείας, κέικ αλμυρά ή γλυκά, φρυγανιών, σφολιάτας κ.α.
Το Αλεύρι Κούλα Τύπου 55%’ είναι ένα φυσικό και υγιεινό προϊόν που παράγεται από μαλακά σιτηρά, χωρίς προσθήκη συντηρητικών.
Η απαράμιλλη ποιότητά του σε συνδυασμό με την χαμηλή τιμή του το έχουν αναδείξει ως ένα από τα κορυφαία άλευρα στην προτίμηση των καταναλωτών στην Θεσσαλονίκη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.
Tο περίφημο Μακεδονίτικο αλεύρι ΚΟΥΛΑ στην Αθήνα. Πρόκειται για αλεύρι από μαλακά σιτάρια που χρησιμοποιείται στη βόρεια Ελλάδα στην οικιακή μαγειρική σαν αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ιδανικό για τσουρέκια, ντόνατς, κρουασάν, ψωμί πολυτελείας, για φύλλα για πίτες και δίπλες.
Για την γέμιση μπορείτε να βάλετε μαρμελάδες δικές σας και το παιδί να τρώει το πιό αγνό κρουασάν στο σχολείο.. Τυλίξτε το σε κόλλες γκοφρέ διαφόρων χρωμάτων (όχι πολύ εκκεντρικά, απλά περιποιημένα) και το παιδί σας θα το λατρέψει...
Πηγή: https://www.sintagespareas.gr/sintages/zimi-gia-krouasan.html