Κέικ με Αλεύρι Ολικής Χωρίς Ζάχαρη


2 λεπτά ανάγνωσης


Υλικά

3,5 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης

1 κούπα ελαιόλαδο

0,5 κούπα κονιάκ ή λικέρ

1,5 κούπα χυμό πορτοκάλι

1 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού

1 κ. γ. κανέλα και γαρύφαλλο

1 κ. γ. κοφτό σόδα, την οποία διαλύουμε στο χυμό πορτοκαλιού

1 μπέικιν πάουντερ

Αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, βερίκοκα, σταφίδες, κράνα) κομμένα σε μικρά κομμάτια και αλευρωμένα καλά

0,5 κούπα καρύδια και αμύγδαλα τριμμένα

30-40 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

1 βανίλια

1 κ. σ. μέλι


Εκτέλεση

  • Στη λεκάνη του μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το λικέρ και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα, χτυπώντας συνεχώς.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
  • Σε μια μεγάλη φόρμα του κέικ ή σε δύο μακρόστενες στρώνουμε καλά χαρτί ψησίματος (διαφορετικά κολλάει) και ρίχνουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε στους 170οC για 1 ώρα στον αέρα ή προσαρμόζουμε το χρόνο και τη θερμοκρασία ψησίματος ανάλογα με το πώς ψήνουμε τα υπόλοιπα κέικ ανάλογα στο φούρνο μας.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!!

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.