Μυδοπίλαφο


2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

Εκτέλεση:

  1. Ρίχνουμε τα μύδια στο 1 λίτρο νερό που βράζει. Τα αφήνουμε 10 λεπτά και τα βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ και περιμένουμε μέχρι να κρυώσουν λίγο. Το νερό που έβρασαν το σουρώνουμε και το φυλάμε στην άκρη.
  2. Καθαρίζουμε τα μύδια από τυχόν κομματάκια όστρακου ή φύκια.
  3. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα μύδια, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε λίγο και σβήνουμε με το ούζο. Ανακατεύουμε για 1 – 2 λεπτά ακόμα μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα και ρίχνουμε τα ντοματάκια.
  4. Προσθέτουμε ½ ποτήρι από το νερό που έβρασαν τα μύδια και τα αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  5. Στο μεταξύ βράζουμε το ρύζι στο υπόλοιπο νερό που είχαμε φυλάξει από τα μύδια.
  6. Μόλις τα μύδια μείνουν με την σαλτσούλα τους τα ενώνουμε με το ρύζι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Β’ τρόπος

  1. Αφού προσθέσουμε τα ντοματάκια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλο το νερό που είχαμε φυλάξει.
  2. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε την φωτιά, ανακατεύουμε μια δύο φορές , ελέγχουμε μήπως θέλει κι άλλο αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, μέχρι το ρύζι να πιει όλα τα υγρά.
  3. Όταν είναι έτοιμο σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία πετσέτα και περιμένουμε 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.