Πέννες με κόκκινη σάλτσα και 3 τυριά στο φούρνο


2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο ταψί διαστάσεων 22×33 εκ. Το αφήνετε στην άκρη.
  2. Ετοιμάζετε τη σάλτσα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Εν” τω μεταξύ, όσο βράζει η σάλτσα σας, φτιάχνετε τις πένες.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό, βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζετε, τις βάζετε σε μπολ, τις ραντίζετε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ανακατεύετε. Προσθέτετε στο μπολ το ανθότυρο, τη μοτσαρέλα, το σκόρδο, λίγο αλατοπίπερο και τ 1 κ.σ. μαϊντανό και ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά. 
  4. Ρίχνετε τη μισή σάλτσα ντομάτας στο ταψί και τοποθετείτε και το μείγμα ζυμαρικού τυριών από πάνω. Περιχύνετε παντού, καλά με την υπόλοιπη σάλτσα και από πάνω πασπαλίζετε τη τριμμένη παρμεζάνα και την υπόλοιπη 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό. 
  5. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ περίπου ή μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά.

 

 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.