Μακαρόνια με κιμά


2 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ:


Για τη σάλτσα ντομάτας:


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας: Έχουμε όλα μας τα υλικά έτοιμα.
  2. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά, απλώνοντας τον με την κουτάλα για να διαλυθούν οι σβόλοι, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ροδίσει.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα κονκασέ και 1 φλιτζάνι νερό.
  5. Προσθέτουμε την κανέλα, τα μπαχάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα.
  6. Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
  7. Στην κατσαρόλα που τα βράσαμε ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά.
  8. Σερβίρουμε τα μακαρόνια στο πιάτο, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι ή την γραβιέρα και περιχύνουμε με την σάλτσα και τον κιμά και σερβίρουμε αμέσως.
Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.