Μακαρονάκι κοφτό με χταποδάκι


2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά:

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε το χταπόδι σε μέτρια κομμάτια ανάλογα πως το θέλουμε εμείς.
  2. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
  3. Κατόπιν προσθέτουμε και το χταπόδι για μερικά λεπτά, να πάρει λίγο χρώμα.
  4. Ρίχνουμε τον πελτέ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε λίγο να φύγει το αλκοόλ.
  5. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γαρύφαλλο, την δάφνη και το κονκασέ και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  6. Προσθέτουμε νερό,
  • Στην χύτρα 1,50 λίτρο και αφήνουμε να βράσει για 15 με 20 λεπτά. ανοίγουμε την χύτρα. Στο ήδη βρασμένο φαγητό ρίχνουμε το μακαρονάκι αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ρουφήξει όλο το ζουμί. Θέλει περίπου 10 λεπτά.
  • Στην κατσαρόλα τόσο όσο να σκεπάσει τα υλικά και ένα δάχτυλό παραπάνω. Έχουμε ετοιμάσει και κρατάμε ζεστό νερό για ώρα ανάγκης. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά με 1 ώρα, ελέγχοντας το νερό να μην σωθεί. Κατόπιν ρίχνουμε το μακαρονάκι στην κατσαρόλα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να σωθεί το ζουμί περίπου 15 με 20 λεπτά ανάλογα με το νερό που έχετε βάλει.
Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.
Sitemap: https://www.proiontaghs.gr/sitemap.xml User-agent: * Allow: / Disallow: /versions/2/include/ Disallow: /versions/2/wizard/