Μακαρονάδα με λευκή σάλτσα μανιταριών νηστίσιμη


2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε σε μία κατσαρόλα νερό μέχρι  τα ¾ της κατσαρόλας.
  2. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι και κατόπιν ρίχνουμε τα μακαρόνια (ολόκληρα ή σπασμένα στην μέση). Τα δοκιμάζουμε  να κρατάνε λίγο (αλ ντεντε).
  3. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε ελαφριά.
  4. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη και την βάζουμε στην φωτιά.
  5. Μόλις κάψει χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συνεχώς να μην μας κολλήσουν.
  6. Όταν βγάλουν το νερό τους σκεπάζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών  και τα αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να βράσουν στο ζουμί τους σε χαμηλή φωτιά.
  7. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και την κρέμα γάλακτος καρύδας και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  8.  Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
  9. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Tip: Αν δεν βρίσκετε κρέμα γάλακτος καρύδας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα καρύδας με νισεστέ. Για 250ml γάλα καρύδας 1 κουταλάκι του γλυκού, (όχι πολύ φουσκωτό), νισεστέ

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.